Der findes over 1.700 legater for ’værdigt trængende’ i Danmark. Det kan fx være kræftpatienter, der har fået vendt op og ned på deres liv. Kunsten er at finde de legater, der passer til ens situation, og at skrive en ansøgning. Men der er hjælp at hente.

Når man er kræftramt, kan et legat være en økonomisk hjælp til hverdagen. Legater for værdigt trængende findes på diverse internetsider. Det kan være hos advokatfirmaer eller på kommunale og statslige hjemmesider. Legathåndbøger kan også være rigtigt brugbare. I nedenstående link finder du en artikel, der gennemgår de 10 vigtigste ting om legater for værdigt trængende. Her kan du få viden om, hvornår man er værdigt trængende, og lære at udarbejde en legatansøgning.

>> Klik her og læst artiklen 

Hvert år udkommer den såkaldte ’Legathåndbog’, der er et nyttigt redskab for dig, der vil søge legater. Legathåndbogen er en gratis søgemaskine for fonde og legater.

>> Klik her for at komme til Legathåndbogen

Kræftens Bekæmpelses legat til kræftpatienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse uddeler skattefrie legater a 4.000 kroner til kræftpatienter (kræftsygdom inden for to år) og til én samboende pårørende. I en husstand kan der i alt tildeles 8.000 kroner, hvis den samlede indkomst ikke overstiger 400.000 kroner før skat.

>> Klik for at læse mere om Kræftens Bekæmpelses legat til kræftpatienter og pårørende

Fonde.dk

Fonde.dk er et online værktøj, der understøtter arbejdet med fundraising, uanset om man er en forening, en virksomhed, en uddannelsesinstitution, en kommune eller noget helt andet. Alle +14.000 aktive brugere har det til fælles, at de har et behov for at identificere støttemuligheder til deres projekter.

>> Klik her for at læse mere på fonde.dk