Kost og ernæring

Som kræftpatient er det godt at styrke sin krop bedst muligt med den mad, du spiser. Man ved, at vægttab kan være medvirkende til mindre funktionsevne, dårligere immunforsvar, flere infektioner og komplikationer under et kræftforløb. Desværre ved man også, at mellem 15 % og 80 % af alle kræftpatienter vil opleve et vægttab. Nogle kræftdiagnoser giver større anledning til vægttab end andre.

Det er vigtigt at vide, at din vægt og appetit er afgørende for, hvad der er sund mad for dig.

Her på siden har vi samlet links til relevante sider, hvor du kan finde mere information om kost og ernæring for kræftpatienter, og vi har også samlet artikler om emnet fra bl.a. LyLe Nyt.

Links til relevante sider om kost og ernæring

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside er der masser af information om emnet og også opskrifter på sund mad og drikke til dig, der har har eller har haft kræft eller gerne vil forebygge sygdommen.

Kostogcancer.dk er et website med viden om, hvorfor den rette ernæring er så vigtig ved kræft, og hvorfor det er vigtigt ikke at tabe sig før, under eller efter et kræftforløb. Websitet er blevet til i et samarbejde mellem Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker, Kost og Ernæringsforbundet, Foreningen af Kliniske Diætister gennem støtte fra Fresenius Kabi.

Artikler om kost og ernæring fra bl.a. LyLe Nyt