Fra LyLe Fokus, maj 2020:

Råkost 2.0 med rødbede, limevinaigrette, druer og pekannødder

Denne råkost er en opdateret version af den klassiske gulerodssalat. For at en råkost kan blive rigtig lækker, skal der tilføres noget syrligt og frisk til grøntsagerne og også gerne lidt væde, for ellers bliver det for tørt og kedeligt. Nødder eller mandler giver god kontrast i form af lidt bitterhed og fedme.

Opskriften passer til 4 personer.

Ingredienser

  • ½ kg store rødbeder
  • Saft og skal af 2 lime
  • 1 spsk. flormelis
  • 2-3 spsk. nøddeolie
  • 200 g blå stenfri druer
  • 100 g pekannødder
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Tip!

Brug gulerødder eller persillerødder i stedet for rødbeder.

Brug pære, æble eller blommer i stedet for druer. Brug honning eller agavesirup i stedet for sukker. Brug andre typer nødder i stedet for pekannødder. Salaten er god som mellemret eller sammen med fiskefrikadeller eller en god fiskefilet.

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbederne, og riv dem fint på et råkostjern.
  • Skyl lime, og riv skallen fint. Halvér dem, og pres saften udover skallen i en skål.
  • Tilsæt nøddeolie, og pisk sammen med flormelis til en vinaigrette.
  • Vinaigretten skal være sur-sød og frisk. Smag til med salt og peber.
  • Skyl druerne, og pluk dem fra stilken.
  • Rist pekannødderne på en tør pande.
  • Lige før servering vendes den revne rødbede med limevinaigretten og toppes med druer og pekannødder.

Opskrifter på neurogastronomi

Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.