Fra LyLe Nyt, december 2019:
Bagt selleri med citron, tørrede abrikoser og mynte
I denne salat får sellerien et ordentlig skud varme, så den bliver lidt mørk og let bitter. Den bitre smag brydes af de søde abrikoser, syren fra citronen og friskheden fra mynten. Toppingen er en dukah, som er en skøn mellemøstlig krydderiblanding, som tilfører lidt knæk og har en let parfumeret smag. Salaten smager godt til stegt kylling og mellemøstlige retter.
Opskriften passer til 4 personer.
Ingredienser
- ½ knoldselleri
- Saft og skal af 1 citron
- 1-1½ spsk. jomfruolivenolie
- Flagesalt
- Peber fra kværn
- 1 bdt. mynte, skyllet
- 100 g tørrede abrikoser
- 100 g bulls blood-salat
Dukah
- 50 g hasselnødder
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 tsk. hel koriander
- 1 tsk. spidskommen
Tip!
Brug gulerødder eller rødbeder i stedet for knoldselleri. Brug dadler eller figner i stedet for abrikoser.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skræl knoldsellerien, og skær i stave.
- Vend med revet citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber, og bag i ovnen 30 minutter.
- Afkøl.
- Rist sesam, hasselnødder, krydderier og lidt salt på en tør pande et par minutter.
- Kom i en foodprocessor, og kør til en grov konsistens.
- Skær abrikoserne i skiver, hak mynten groft, og skyl salaten.
- Vend knoldsellerien sammen med mynte, abrikoser, bulls blood-salat, og top med dukahen.
Opskrifter på neurogastronomi
Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.