Fra LyLe Nyt, marts 2019:

Bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt

Denne ret har en masse god umami fra auberginerne. Når de saltes, er de lettere at tilberede. Kombinationen af tahin, spidskommen, mynte og granatæble giver en dejlig mellemøstlig smag.

Opskriften passer til 4 personer.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. frisk timian
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • Groft salt
  • Peber fra kværn
  • ½ bdt. frisk mynte
  • ½ granatæble
  • 1½ tsk. hel spidskommen
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. harissa
  • ½ bdt. forårsløg

Alternativ: Brug rosmarin i stedet for timian.

Fremgangsmåde

Halvér auberginerne, og skær snit ca. 1 cm ned i kødet i krydsform. Læg dem i et fad, og salt dem. Lad trække 20 minutter, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.

Hak timian og et fed hvidløg godt sammen. Fordel over auberginen sammen med olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Skyl og hak mynte.

Bank på det halverede granatæble med en ske eller øse, til kernerne kommer ud.

Rist spidskommen på en tør pande et par minutter, og lad det køle af.

Rør yoghurt med ristet spidskommen, harissa, tahin og et finthakket fed hvidløg. Anret auberginen i bunden af et fad, og kom tahin-yoghurten over.

Drys mynte og granatæblekerner over lige før servering.

Opskrifter på neurogastronomi

Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.