Fra LyLe Nyt, oktober 2019:

I Aarhus-gruppen blev vi glædeligt overrasket over at få en donation til en sommerudflugt, og på vores juni-møde blev målet diskuteret.

Ret hurtigt blev vi enige om at tage på udflugt på Silkeborg-søerne med det agtværdige gamle dampskib Hjejlen, og da det lægger til ved Ålekroen efter en times sejlads, kunne vi få en fin udflugt ud af den kombination. Samtidig kunne vi også tilgodese vores “vestfraktion” fra Herning/Silkeborg, der næsten altid tager turen til møderne i Aarhus, med en noget kortere tur.

Efter en afstemning fandt vi frem til, at den bedste dag var torsdag 15. august, hvor vi 12 personer (deraf to ægtefæller) forventningsfulde kunne møde op i centrum af Silkeborg til afsejling kl. 11. Vejret var desværre ikke rigtig med os med blæst og småbyger, men flere af os holdt fast i at sidde udendørs for udsigten, hvilket ind imellem gav en røgsky i hovedet fra den gamle dampmotor. Nogle udforskede fartøjet mere grundigt, og efter godt en time var vi fremme.

Ålekroen ligger på et næs, hvorfra man kan se et pænt stykke videre østpå mod bl.a. Himmelbjerget. Vi fik vores eget rum, hvor der var pænt dækket op, og der var bestilt en rigtig kroplatte til alle med sild, rødspætte, frikadeller, roastbeef og ost. Vi fik de drikkevarer, vi kunne tænke os, og vi afsluttede med kaffe/te og småkager. Jeg vil også gerne fremhæve en rigtig god tjener, der opvartede os perfekt.

Vi havde overvejet at gå en lille tur, men valgte at blive siddende og tog en hurtig runde som til vore almindelige møder.

Kl. 15.30 var det tid til at tage tilbage. Denne gang passede det ikke med Hjejlen, så vi fik en tur med en af de nyere, mere komfortable både tilbage til Silkeborg, hvorpå vi kunne drage hver til sit, mætte og glade. Tak til deltagerne for at være med til at gøre det til en god oplevelse.

På deltagernes vegne vil jeg også gerne takke bestyrelsen (det er vist Villy, der skal krediteres, som jeg forstår det) for at have skaffet donationen. Det var fornemt, og I skal ikke høre et ondt ord, hvis I kan gentage det!