Fra LyLe Nyt, december 2019:

Liva Knap og hendes mand, Carl Aage, (hhv. 76 og 77 år gamle) var begge kommet til LyLes temamøde i Aarhus for at høre nyt om Livas sygdom og dens behandling. Liva har CML på 10. år og har det trods op- og nedture godt med sin sygdom. Det er tredje gang, de er til et af LyLes temamøder.   

”Vi er her mest for at høre, hvad der er sket af nye ting inden for min sygdom. Der forskes jo hele tiden, og der sker løbende forbedringer af behandlingen. Det giver mig håb i hverdagen, og det er vigtigt,” fortæller Liva.

”Jeg er med, fordi jeg som pårørende synes, det er vigtigt at vide mest muligt om min kones sygdom,” forklarer Carl Aage. ”Det er svært at stå på sidelinjen og se ens kære have det skidt uden at kunne hjælpe på anden måde end at være til stede rent fysisk. Man kan godt føle sig lidt magtesløs som pårørende.”

”Det er vigtigt, at vi er her sammen. Det giver mig meget bedre mulighed for at forstå, hvad der sker med Liva, og det nyeste om sygdommen giver også håb om, at behandlingen kan blive endnu bedre i fremtiden,” tilføjer Carl Aage.

Liva og Carl Aage er også glade for de oplæg, der ikke handler specifikt om sygdom.

”Bredden i emnerne på dette temamøde er vigtig. Det var spændende at høre indlægget ’dyr sygehusmedicin’. Når man som jeg får en behandling, der er meget dyr, så gør det faktisk ondt, når man ustandseligt hører i medierne om, at dyr medicin går ud over andre ting på sygehusene. Det er meget ubehageligt, men det er godt at blive mindet om, at jeg ikke skal have dårlig samvittighed,” slutter Liva.