Fra LyLe Nyt, marts 2019:
Ristet rugbrød med avocado, smilende æg og harissa
Dette er en af Rasmus favorit-rugbrødsmadder. Når rugbrød ristes, får det en dejlig sød, let bitter nuance og en sprødhed, som giver modspil til den bløde avocado og ægget. Syren fra citronen og det stærke fra harissaen giver sammen med den sorte peber det sidste.
Opskriften passer til 4 personer.
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 2 avocado
- 2 æg str. L
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. harissa
- Groft salt
- Friskkværnet sort peber
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Kog æggene smilende, ca. 8-9 minutter. Afkøl let i koldt vand, og pil dem.
Halvér avocadoerne, kassér stenen, og skær dem i tynde skiver.
Rist rugbrød sprødt i en brødrister.
Anret avocadoskiverne på det lune ristede rugbrød, og dryp med citronsaft.
Skær æggene i halve, anret oven på avocadoen, og smør med harissa.
Krydr med salt og friskkværnet peber, pynt med rød skovsyre, og servér straks.
Opskrifter på neurogastronomi
Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.