Fra LyLe Nyt, december 2019:

Patrick Henriksens kone, Tina, fik AML (akut myeloid leukæmi) for fem år siden, og siden har de deltaget i adskillige af LyLes temamøder. For de to handler det ikke så meget om at få ny viden om sygdommen, men  om at møde andre, der har været eller er samme sted som dem selv.

”For mig er det allervigtigste ved disse møder at få snakket med andre pårørende. Vi meldte os ind i LyLe, fordi vi havde brug for at finde nogle, der kunne vise os, at det faktisk er muligt at komme videre i livet. Vi havde brug for at høre, hvordan andre var kommet igennem en lignende situation, for at vi selv kunne bevare håbet. Vi var på jagt efter håb, og vi fandt det,” fortæller Patrick.

”Som pårørende er man meget alene i verden. Selv de mennesker, som er allertættest på en har svært ved at forstå, hvad det er, vi har været igennem. Det er så uendeligt meget lettere at snakke med nogle, der i udgangspunktet forstår ens situation. Det er en kæmpe lettelse. Og det finder vi på LyLes temamøder, så derfor bliver Tina og jeg ved med at komme igen.”