Blood and Beyond-initiativet giver anbefalinger til at hjælpe med at genoverveje, hvordan vi bruger blod i Europa for at forbedre resultaterne for patienter.

Den 26. marts 2020 lancerede Blood and Beyond rapporten ” Rethinking blood use in Europe to improve outcomes for patients”. Rapporten skitserer behovet for en samarbejdsvillig, patientcentreret tilgang til at revurdere og optimere blodhåndtering i kroniske sygdomme i Europa.

Med fokus på transfusioner af røde blodlegemer præsenterer rapporten en oversigt over blodtransfusion i Europa, prioriterede udfordringer og uopfyldte behov. Rapporten skitserer også en række anbefalinger for at optimere håndtering af blod for at forbedre resultaterne for patienter med kroniske sygdomme og samtidig reducere efterspørgsel efter donorblod og derved beskytte blodforsyningen til patienter, der har brug for den; og fremme adgang til rettidig, høj kvalitet og sikker blodtransfusionsterapi for alle patienter med kroniske sygdomme, der virkelig kræver transfusioner.

Rapporten fokuserer på følgende områder:

  • Understøttelse af patientcentreret transfusionstjenester
  • Støtte til harmoniserede retningslinjer og faglig uddannelse
  • Støtte til forskning og innovation
  • Støtte til offentlighedens opmærksomhed

Anbefalingen er beregnet til at hjælpe med at informere fremtidig lovgivning om blod, herunder i forbindelse med den aktuelle evaluering af EU’s bloddirektiv (2002/98 / EF) og debatter om de næste skridt til at tackle de mangler, der er identificeret i evalueringen, herunder sikre en bæredygtig blodforsyning i hele Europa.

Se rapporten her >> Blood & Beyond: Rethinking blood use in Europe
Og få mere information her >> www.bloodandbeyond.com