Lone var med på en LyLe temadag for første gang. Hun er 47 år og har kronisk myeloid leukæmi (CML).

”Jeg er diagnosticeret i december 2021 og ny i patientforeningen,” fortæller Lone. ”Jer er her primært, fordi jeg gerne vil møde andre CML-patienter,  så jeg er lidt ked af, at vi kun var tre CML-patienter her (plus en pårørende). Vores session om CML var dog udmærket.”

”De fleste CML-patienter er velbehandlede og har det godt, men jeg tror ikke, det er det, der gør, at vi ikke er så mange her i dag. Det handler nok mere om, at det kan være svært at overskue at komme afsted. Men det ville være dejligt, hvis vi var nogle flere.”

Hvordan synes du, rollespillet om den gode samtale med lægen, fungerede?

“Det var rigtigt godt – meget relevant – og det ramte da også noget i mig. Jeg er sygeplejerske, så jeg så det også lidt med faglige øjne. Der var bestemt noget, jeg kan bruge. Jeg må nok indrømme, selvom jeg er sygeplejerske, at jeg er lidt autoritetstro som de fleste andre. Jeg tror, at jeg og mange andre skal blive bedre til at tænke på os selv og insistere på, at det er min tid, selvom lægen har travlt. Det viste også, hvor vigtigt det er at være godt forberedt, inden man mødes med sin læge.”