Stella, der har MDS, var til temadag i Nyborg med sin mand Henning. Det var første gang, de to deltog i en LyLe-temadag.

”Vi er her primært for at blive klogere på min sygdom,” fortæller Stella. ”For os handler det ikke så meget om at møde andre MDS-patienter, selvom det også er vigtigt. Ved denne slags møder er det er ofte svært at nå at få de mere personlige snakke. Derfor havde vi primært fokus på MDS-sessionen. Der var desværre ikke helt tid nok til lægens foredrag om min sygdom. Hendes præsentation omfattede tre forskellige diagnoser, så det blev lidt generelt.”

Hvordan oplevede i temadagens rollespil om den svære samtale med lægen?

”Det fungerede meget fint. Dejligt, at det var så engagerende i sin form, og at man ikke bare skulle sidde og lytte på nogen, der snakker,” fortæller Stella.

”Og meget inspirerende i forhold til, hvad vi selv skal huske at spørge om næste gang, vi er til en samtale med lægen. Ofte er der ikke så meget tid, så man skal være skarp og velforberedt. Nogle gange skulle man måske tale med en sygeplejerske i stedet og have lidt bedre tid,” tilføjer Henning.

Vil I deltage i et fremtidigt temamøde, når lejlighed byder sig?

”Det tror jeg helt bestemt.”

Stella er tovholder for LyLes lokalgruppe i København. ”Det er et godt sted at møde andre med de samme udfordringer som en selv,” understreger hun