Fra LyLe Fokus, maj 2021:

’Lær at tackle hverdagen som pårørende’ er et gratis kursus udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning. Kurset kan både følges på nettet og fysisk. Kurset er for voksne pårørende til voksne med langvarig sygdom. Det kan være en nær ven, forælder, partner eller ægtefælle eller dit voksne barn, der er syg. Til kurset hører bogen ’Lær at tackle hverdagen som pårørende’, som du kan læse om nedenfor.

På kurset får man konkrete redskaber til at klare udfordringer som fx stress, manglende overskud, dårlig samvittighed, søvnproblemer eller følelsen af isolation. Forløbet har fokus på, hvordan DU som pårørende kan passe på dig selv, så du kan have et godt liv i en uforudsigelig hverdag.

Online-kurset består af seks moduler hvor man gennemgår en række aktiviteter, når det passer en bedst. En gang om ugen er der 1 times live undervisning på kursusplatformen. Her samler en instruktør op på de aktiviteter, der er blevet gennemgået. Kurset ledes af to instruktører, hvor mindst én af dem har erfaringer med at være pårørende.

Alle på kurset har tavshedspligt. Det gælder også instruktørerne og man er anonym overfor dine medkursister. Kurset udbydes også i grupper, hvor man mødes fysisk.

På kurset får du konkrete redskaber, der hjælper dig med at klare udfordringer som fx stress, manglende overskud, dårlig samvittighed, søvnproblemer eller følelsen af isolation. 

På denne side kan du se hvor i landet kurserne udbydes fysisk og hente kursusfolderen: www.laerattackle.dkhttps://www.laerattackle.dk/

Hvis du er pårørende og kan genkende noget af dette er kurset sikkert noget for dig:

  • Du mangler overskud i din hverdag 
  • Du glemmer dine egne behov, fordi du fokuserer mest på den syge
  • Du oplever frustration og har dårlig samvittighed 
  • Du har brug for redskaber til at passe bedre på dig selv

Læs bogen

I forbindelse med kurset har Komiteen for Sundhedsoplysning udgivet bogen ’Lær at tackle hverdagen som pårørende’.  Den er på 140 sider og et supplement til kurserne. Man kan dog med udbytte læse bogen uanset om man vælger at følge kurset eller ej. 

Bogen beskriver nogle af de udfordringer, som mange pårørende oplever, og giver bud på, hvordan man kan arbejde med sin rolle som pårørende, så hverdagen bliver bedre.

Bogen købes på kfsbutik.dk, hvor den koster 177,50 kr.