Fra LyLe Nyt, december 2018:

Ægteparret Flemming og Inger-Lise Rasmussen er henholdsvis 76 og 72 år. Flemming har haft lymfekræft i tre år. Det er ikke første gang, de deltager på et af LyLes møder.

”Vi har været med ved to møder tidligere og ikke mindst ved jubilæumsmødet i Svendborg sidste år. Det var absolut en god oplevelse. Vi får noget med hjem hver gang,” fortæller Flemming og fortsætter: ”Vi vil gerne høre om, hvad der sker inden for behandlingen af sygdommen og denne gang også om senfølger. Det var et meget interessant oplæg fra Christoffer Johansen. Provokerende, men også morsomt. Det kan vi godt lide.”

”Oplægget om lymfekræft fra den unge læge, Mette Dahl, var også fremragende. Lidt teknisk måske, men hun var dygtig til at fortælle om sygdommen.”

I kommer her sammen. Hvad betyder det for jer?

”Det har stor betydning. Det er en styrke at kunne være sammen om sygdommen, selvom det også er svært. På Herlev Sygehus, hvor vi kommer nu, siger de altid ’I’ til os. Det er vi glade for. Vi er sammen om det her,” understreger Inger-Lise.

”Det er vigtigt,” tilføjer Flemming. ”Ikke kun for min skyld. Som pårørende bliver man også ramt, når man får sådan en sygdom ind på livet. Det er mig, der er syg, men det er jo lige så alvorligt for Inger-Lise.”

Betyder det noget for jer at møde andre i samme situation?

”Det gør det i høj grad. Det har stor værdi og tilføjer altid nye facetter. Vi kommer helt sikkert igen en anden gang,” slutter Flemming.