Fra LyLe Fokus, februar 2021:

Karryristet blomkål med sort sesam, forårsløg og tamari-mandler

Vend dine rødspætter i rugmel eller en anden fuldkornsmel. Det er hurtige end klassisk panering med mel, æg og rasp, og så suger det ikke så meget fedtstof. Steg altid i smør – margarine hører ikke hjemme i et godt køkken. Lav gerne din remoulade selv med pickles eller hakkede syltede agurker, asier eller lignende, som røres med karry og lidt drænet yoghurt. Det giver en langt mere mager, men samtidig friskere og lækrere remoulade.

I denne opskrift er der kommet lidt syltede havtorn i, men brug gerne, hvad du har i køleskabet af syltet grønt.

Opskriften passer til 4 personer.

Ingredienser

  •  4 hele flåede rødspættefileter
  • ½ agurk
  • 1½ dl æbleeddike
  • 1½ dl sukker
  • ½ tsk. hel hvid peber
  • ½ rød chili
  • 1½ dl rugmel
  • 250 g pickles
  • 1 tsk. karry
  • 2 dl drænet yoghurt
  • Smør og olie til stegning
  • 2 spsk. friske eller frosne havtorn
  • Ca. 800 g aspargeskartofler
  • 1 bdt. dild
  • ½ citron i både
  • Groft salt
  • Peber fra kværn
  • Lidt rugbrød

Fremgangsmåde

  • Skær agurken i tynde skiver, drys med lidt groft salt, og lad trække ca. ½ time.
  • Kog eddike, sukker, hel peber og hakket rød chili op, og hæld 1/3 del af lagen over havtornene. Lad trække ca. 15 minutter. Den resterende 2/3 af blandingen køles af i køleskab.
  • Vrid væden ud af agurkeskiverne, og hæld den kolde eddikelage over. Så beholdes den grønne farve.
  • Rens rødspætterne, og vend den i rugmel på begge sider.
  • Hak pickles groft, og rør med yoghurt, karry og de syltede havtorn.
  • Kog aspargeskartoflerne i saltet vand i ca. 20 minutter, og pil dem derefter.
  • Hak dilden groft, og vend med kartoflerne.
  • Steg rødspættefileterne gyldne et par minutter i ½ smør og ½ olie på en hed pande, og krydr med salt og peber.
  • Anret rødspætterne på en tallerken, og kom stegeskyen over.
  • Servér med dildkartofler, agurkesalat, havtorn-remoulade, citron og en skive groft rugbrød.

Opskrifter på neurogastronomi

Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.