Fra LyLe Nyt, juni 2018:

Flemming Jarlak og hans kone, Solveig Mikkelsen, var til et LyLe-temamøde for første gang i Aarhus den 14. april. Flemming blev diagnosticeret med lymfekræft for to år siden og har besøgt LyLes Facebookside. Det var her, han blev opmærksom på temamødet.

”Jeg synes, at programmet lød spændende med en ledende læge, der har viden om netop min sygdom og i forskningen af den. Francesco d’Amore, der bl.a. fortalte om lymfekræft, er en dygtig formidler. Det er langt bedre at møde en læge på disse betingelser end på hospitalet, hvor der ikke er tid til fordybelse.”

Du er her sammen med din kone. Hvad betyder det at komme her som et par?

”Det er jo lidt som at være på kursus, og hun lærer det samme som mig. Det er en stor hjælp for mig, for jeg kan af og til at have nogle korte udfald. Jeg ved ikke, om det er sygdommen eller medicinen, der påvirker mig i den retning. Men det er en fordel, at man er to, der kan lægge ører til.”

På et møde som dette bliver man sat sammen med en masse mennesker med forskellige slags blodkræft. Kan det virke lidt grænseoverskridende?

Tværtimod. Det var rart og hyggeligt at sidde og spise sammen. Der er en meget afslappet atmosfære her taget i betragtning, hvorfor vi er her. Vi nåede kun lige at sætte os, før vi fandt ud af, at vi på en måde er lidt i familie med hinanden. Det handler naturligvis om, at vi har været igennem nogle af de samme ting, men vi kom nu også til at tale om mange andre sider af livet. Det er vigtigt at blive mindet om, at livet handler om så meget andet end sygdom.

Læs mere om, hvad der skete på temadagen i Aarhus den 14. april 2018.