Fra LyLe Nyt, december 2018:

Det er titlen på en roman af den unge forfatter Liv Ea. Den handler om lille Ida, der lever mellem håb og frygt, da hendes mor bliver alvorligt syg med akut leukæmi.

Forfatteren Liv Ea er bare nitten år, har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har selv oplevet alvorlig sygdom i sin familien. ’Kigger ned falder op’ er hendes debut som forfatter. Bogens hovedperson er Ida, der fortæller om sin mor, der taber håret, om lillebror Mads, der skriger, og om sin far, der har ’mørke øjne’.

”Beskrivelsen af den lille familie i ’dødens venteværelse’ er lavet med sikker hånd,” skrev Politikens anmelder  Steffen Larsen, der – som han siger det – ikke kunne undgå at få våde øjne undervejs. Han hæfter sig ved, at den ender godt, og at ”alt andet ikke havde været til at bære.”

Forlaget alderssætter romanen meget bredt til store børn, unge og de lidt ældre, men det er faktisk ikke så nemt at fastsætte, hvilken aldersgruppe romanen henvender sig til, hvilket formentlig betyder, at den kan læses af mange.

Daniel Boysen, der er anmelder på siden litteratursiden.dk beskriver bogen således: ”Liv Eas roman er god læsning, fordi man følger tiden, inden hovedpersonen måske mister en, hun holder af. Det er altså ikke et værk om den efterfølgende sorg, men om den mellemtilstand, der følger med en alvorlig sygdom – en tilstand, hvor man mangler ord. Og nogle af de ord kan man måske finde i denne roman.”

Politiken og Nordjyske gav begge bogen fine anmeldelser, da den udkom tidligere på efteråret.

’Kigger ned falder op’ er skrevet af Liv Ea og er udkommet på forlaget Jensen & Dalgaard. Den kan købes online og i forskellige boghandler.