Lørdag den 23. april 2022 afholdt LyLe temadag og generalforsamling.

Mødet på Hotel Nyborg Strand havde knapt 80 deltagende patienter og pårørende, der fik en god og udbytterig dag med mulighed for både at lytte til dygtige læger og tale med andre med samme sygdom som dem selv. Som vanligt var der fire parallelle, sygdomsspecifikke sessioner, hvor erfarne hæmatologer fortalte om de respektive sygdomme.

Som noget nyt på en temadag indgik også et interaktivt rollespil, hvor tre skuespillere gennemførte forskellige virkelighedsnære varianter af den første, svære samtale med lægen om ens sygdom. Rollespillene, der fint illustrerede, hvor vanskeligt det kan være at få en meningsfuld samtale i en meget presset situation, var baseret på, at tilhørerne undervejs fik mulighed for at afbryde og kommentere på det, der udfoldede sig på scenen. Det var en medrivende og engagerende form med en høj grad af genkendelighed for de fleste. Undervejs kom der mange gode input og kommentarer fra tilhørerne. Hele rollespillet, der varede halvanden time, blev filmet, så du har mulighed for at se en redigeret version heraf.

>> Se folder med de gode spørgsmål og videoer med rollespillet

Ved Temadagens afslutning talte vi kort med fire af de deltagende patienter/pårørende om, hvordan de oplevede dagen som helhed:

>> Vi kommer gerne igen – Stella (MDS)

>> Tankevækkende rollespil – Lone (CML)

>> Erfaringsudvekslingen er vigtig – Teddy (MCL)

>> Se billeder fra dagen