Den nye podcastserien ”Livet med AML” er produceret af Pfizer og giver indblik i, hvordan det er at blive ramt af akut myeloid leukæmi – AML. Det er en stor omvæltning af patientens og pårørendes liv at blive ramt af AML, der er en livstruende sygdom.

Generel introduktion af AML

AML er en forkortelse for akut myeloid leukæmi. Men hvad er AML, hvorfor får man sygdommen, og hvordan behandles den?  Overlæge Ulrik Malthe Overgaard giver i denne podcast en generel introduktion til AML.

PP-MYL-DNK-0015

Patientportræt: Sussie og hendes to søstre

I denne podcast møder du Sussie og hendes søstre May-Britt og Berit, der åbent fortæller om livet med AML, og hvordan de med deres treenighed tackler Sussies sygdom og deres bekymringer i en svær tid.

PP-MYL-DNK-0016

AML og livskvalitet

I denne podcast møder vi Gert, der fik konstateret AML i 2020, og hans hustru Marianne. Overslæge Hans Beier Ommen, der er specialist i blodsygdomme på Aarhus Universitetshospital deltager også i podcasten.

De tre fortæller, hvordan det er at få diagnosen, om behandlingsmulighederne, og hvordan man kan bevare håbet og livskvalitetet i forbindelse med alvorlig en sygdom som AML.

PP-MYL-DNK-0019

Behandling af AML – inklusiv hjemmebehandling

Hvordan stilles diagnosen, og hvad er behandlingsmulighederne for AML? Få svar på disse spørgsmål og mange andre i denne podcast, hvor en læge og sygeplejerske fortæller om sygdommen, de forskellige undersøgelser og behandlingsmulighederne.

PP-MYL-DNK-0020