Fra LyLe Nyt, december 2018:

Turid Eline Krogstad er 70 år, har MDS og kommer fra Moss i Norge. Hun læste om LyLes temamøde på Facebook og fløj til København for at blive klogere på sin sygdom. Hun savner en patientforening i Norge, der er lige så aktiv som LyLe. Vi fik en kort snak med hende, lige inden hun fløj hjem til Norge igen.

”Det virker som om, mange ting er lettere her i Danmark, selvom jeg jo ikke kender det indefra. Jeg har kun haft MDS i tre år, men jeg har haft 12 forskellige hæmatologer i forbindelse med min sygdom hjemme i Norge. Det er ikke godt. Jeg tror, noget af problemet er, at der ikke er læger nok,” fortæller Turid, der er glad for LyLes møde, selvom hun har mange flere spørgsmål, end hun kan få svar på.

”Jeg er ikke bange for at snakke i store forsamlinger. Jeg holder mig ikke tilbage og har altid mange spørgsmål. Fordelen ved at blive gammel er, at jeg ikke har noget at tabe,” griner Turid. ”Men det er et ’kjempeflott möte dette’, og jeg vil meget gerne komme tilbage ved en senere lejlighed. Folk her er søde og afslappede, og lægerne er dygtige og imødekommende. Jeg føler mig tryg og godt tilpas her.”