Fra LyLe Fokus, november 2020:

Grillet kyllingesandwich i spicy foccacia med mango og karry

Denne frokostsandwich har en god balance mellem grundsmagene, og den er en variant lavet efter hotdog-modellen: Umami fra stegt kylling, sødme fra mango, bitterhed fra karry, styrke fra chutney, blødhed fra friskosten samt salt og knæk fra peanuts.

Opskriften passer til 6 personer.

Ingredienser

  • 6 Foccaciaboller
  • 2 stk. kyllingebryst
  • Lidt olie til stegning
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. karry
  • 1 moden mango
  • 2-3 spsk. spicy mangochutney
  • 2 spsk. smørbar friskost
  • Sprød salat, f.eks. frillice
  • 2 spsk. saltede peanuts
  • Groft salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Lidt rødbedespirer

Tip!

  • Brug ananas eller papaya i stedet for mango.
  • Udskift kylling med kalkun eller gris.

Fremgangsmåde

  • Vend kyllingebryst med lidt olie, citronsaft og karry. Krydr med salt og peber
  • Steg, til de er gyldne på grill eller pande, og bag dem færdigt i forvarmet ovn ved 180 grader ca. 12-15 minutter. Køl let af
  • Skyl salat, og afdryp det i en sigte
  • Skræl mangoen, fjern stenen, og skær frugtkødet i tynde skiver. Hvis mangoen ikke er helt moden, så varm den hurtigt på en grill eller pande
  • Lun og halvér foccacia-bollerne, og smør bunden med friskosten. Drys med lidt karry, og læg skiver af kyllingen ovenpå. Kom en god skefuld spicy mangochutney på toppen samt lidt peanuts og skiver af mango efterfulgt af salaten. Pynt med lidt rødbedespirer, og slut af med overdelen af focaccia-bollen.

Opskrifter på neurogastronomi

Læs mere om neurogastronomi i interviewet ‘Kan neurogastronomiske virkemidler øge appetitten hos patienter i kemoterapi?‘ med Rasmus Bredal og besøg neurogastronomi.com, hvor du kan købe Rasmus Bredals bog og downloade nogle af hans neurogastronomiske opskrifter gratis.