Kost og ernæring

Som kræftpatient er det godt at styrke sin krop bedst muligt med den mad, du spiser. Man ved, at vægttab kan være medvirkende til mindre funktionsevne, dårligere immunforsvar, flere infektioner og komplikationer under et kræftforløb. Desværre ved man også, at mellem 15 % og 80 % af alle kræftpatienter vil opleve et vægttab. Nogle kræftdiagnoser giver større anledning til vægttab end andre.

Det er vigtigt at vide, at din vægt og appetit er afgørende for, hvad der er sund mad for dig.

Her på siden har vi samlet links til relevante sider, hvor du kan finde mere information om kost og ernæring for kræftpatienter, og vi har også samlet artikler om emnet fra bl.a. LyLe Nyt.

Links til relevante sider om kost og ernæring

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside er der masser af information om emnet og også opskrifter på sund mad og drikke til dig, der har har eller har haft kræft eller gerne vil forebygge sygdommen.

Kostogcancer.dk er et website med viden om, hvorfor den rette ernæring er så vigtig ved kræft, og hvorfor det er vigtigt ikke at tabe sig før, under eller efter et kræftforløb. Websitet er blevet til i et samarbejde mellem Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker, Kost og Ernæringsforbundet, Foreningen af Kliniske Diætister gennem støtte fra Fresenius Kabi.

Artikler om kost og ernæring fra bl.a. LyLe Nyt

Risikoen ved at blive smittet med covid-19 som hæmatologisk patient er blevet mindre

14. apr 2023|Kommentarer lukket til Risikoen ved at blive smittet med covid-19 som hæmatologisk patient er blevet mindre

Fra LyLe Fokus, april 2023: En rapport fra Statens Serum fra december 2022 anslår beroligende toner, når det gælder SARS-CoV-2  (covid-19) hos patienter med malign hæmatologisk sygdom (MHS). Vi har talt med Jakob [...]

Kost og Cancer 2022

4. mar 2023|Kommentarer lukket til Kost og Cancer 2022

KOST & CANCER har i samarbejde med YouGov lavet en undersøgelse af, hvilken rolle kost og ernæring spiller i danske kræftpatienters behandlingsforløb. Undersøgelsen, med deltagelse af 409 kræftpatienter, bekræfter med al tydelighed, at der [...]

Opskrift: Kylling ”Grille Diable” med waldorff-salat

10. feb 2021|Kommentarer lukket til Opskrift: Kylling ”Grille Diable” med waldorff-salat

Fra LyLe Fokus, februar 2021: Kylling ”Grille Diable” med waldorff-salat Det stærke fra de syltede Madagaskar-pebre er stoffet peperin, som er helt anderledes stærkt end chili, som får sin styrke fra stoffet capsaicin. [...]